Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 400 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ »

Την Τρίτη 13-12-11 και ώρα 18:30-21:00, στο σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου (υπόγεια διάβαση) μαζεύουμε χρήματα για να σταλούν ως πράξη αλληλεγγύης στους αγωνιστές απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 400 ΑΠΕΡΓΟΥΣ
ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ »


Πριν από 40 περίπου μέρες -από τις 31/10/11- και ύστερα από απόφαση της εργοδοσίας για αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος (5ωρο, εκ περιτροπής εργασία και μείωση μισθών κατά 40%), οι 400 εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία. Σε όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία προχώρησε σε 50 παραδειγματικές απολύσεις εργαζομένων και απειλεί με 180 ακόμα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση με βάση το τζίρο της και την αύξηση της παραγωγής της είναι μια από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις του ελληνικού βιομηχανικού κλάδου. Πώς όμως εξηγούνται αυτά τα μέτρα;

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, οι απλήρωτοι μισθοί και υπερωρίες, και γενικότερα η συνεχιζόμενη κατάργηση των ασφαλιστικών κεκτημένων βρίσκει ως κάλυψη την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Επειδή, όμως, οι εργαζόμενοι είναι πάνω από όλα άνθρωποι και επειδή θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα σε κάθε εργασιακό χώρο, υπάρχει ανάγκη για στήριξη και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου.

Όλοι μαζί στηρίζουμε τον κοινό αγώνα με κάθε δράση πάντα και παντού (απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, λαϊκές συνελεύσεις, συνελεύσεις δουλειάς, κ.λπ.).
Εάν οι απεργοί νικήσουν, θα δημιουργήσουν ένα ανάχωμα στην επίθεση των εργοδοτών, θα δώσουν το κουράγιο κα τη δύναμη σε όλους μας να αγωνιστούμε πιο ενωτικά, μαζικά και μαχητικά απέναντι στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές και αντεργατικές πολιτικές. Εάν υποχωρήσουν, η επίθεση των εργοδοτών θα γιγαντωθεί.


Να μπει τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία!
Καμία απόλυση-μείωση μισθών-έκπτωση εργασιακών κεκτημένων!
Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας!


Λαϊκή Συνέλευση Ηρακλείου Αττικής
neohrakleio.blogspot.com     neohrakleio@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου